Telefoon: 076 - 5014411
JC Albers - Renovatie Voegwerken, sinds 1963

Gevelreiniging

gevelreiniging

Gevelreiniging is zeer specifiek werk, dat alleen de echte specialist gegeven is op een adequate en verantwoordelijke wijze tot een goed eind te brengen. Afhankelijk van de mate van verontreiniging worden twee verschillende methoden toegepast: zandstralen en stoomcleanen. De chemische reinigingsmethode (milieu-onvriendelijk!) wordt nooit toegepast! Bij ernstig verontreinigde gevels kan het reinigen consequenties hebben voor het bestaande voegwerk, dat als gevolg van die verontreiniging eveneens wordt aangetast en afbrokkelt. Voegen is dan het automatisch gevolg van de toegepaste reinigingsmethode. Daarom vindt altijd eerst een grondig onderzoek plaats, gevolgd door een uitgebreid behandelingsadvies. Daarmee wordt voorkomen dat opdrachtgevers voor onaangename 'verrassingen' komen te staan.

Gevelreiniging kan op verschillende wijzen worden uitgevoerd, hieronder zijn deze methodes omschreven.

Methode 1

Zandstralen, reinigen door middel van nat stralen dit gebeurt met water en zand:

Het reinigen door middel van nat stralen biedt in veel gevallen de voorkeur. Het reinigen gebeurt onder een gedoseerde druk met water en fijn zand, waardoor men een perfect resultaat krijgt. Het is tevens een milieu vriendelijke methode.

Methode 2:

Gevelreiniging volgens de stoomclean methode:

Stoomcleanen is een voorzichtige methode om de gevel te reinigen, dit gebeurt met behulp van stoom en wordt vooral toegepast bij monumentale panden. Deze methode is dan ook niet zo effectief als het hierboven omschreven systeem? Vaak staat er in een werkomschrijving c.q. bestek het stoomcleanen voorgeschreven. Dit is een afdoende methode wanneer oppervlakkige vuil b.v. algen en mossen verwijderd moeten worden. Het verkeersvuil b.v. uitlaatgassen welke vaak diep in de ondergrond is getrokken blijven zitten. Doch bij monumentale gebouwen waarvan de oudheid niet verlogend mag worden biedt dit systeem wel een goede oplossing, daar deze gevels niet een nieuw uiterlijk behoeven.

gevelreiniging gevel reiniging

Gevelreiniging met chemicaliën

Gevelreinigen met chemicaliën is eigenlijk achterhaald daar dit een methode is welke bij ondeskundig gebruik en geen goede voorzorgsmaatregelen ons milieu ernstig kunnen aantasten. J.C. Albers B.V. is van deze methode geen voorstander en laat deze manier van reinigen dan ook graag aan anderen over.

Second Opinion ??

Bekijk hier de mogelijkheden of neem direct contact op

Albers_renovatie_voegwerken

Op dit moment beschikken wij niet over een aanbieding.

Gerealiseerde projecten

Reinigen en voegen
Reinigen en voegen
Ons huis is 42 jaar oud en zoals de foto\'s laten zien toe aan het reinigen en opnieuw voegen
Volledige renovatie
Volledige renovatie
Blij met onze keuze voor Renovatievoegwerken J.C. Albers BV
Reinigen gevel boerderij
Reinigen gevel boerderij
Omdat we het plan hadden opgevat om onze oude boerderij uit 1897 een opknapbeurt te geven, waren...

Renovatie voegwerken J.C. Albers BV | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring