Tekst - Gevelreiniging
Heeft uw gevel reiniging nodig?

Gevelreiniging

gevelreiniging

Gevelreiniging is zeer specifiek werk, dat alleen de echte specialist gegeven is op een adequate en verantwoordelijke wijze tot een goed eind te brengen. Afhankelijk van de mate van verontreiniging worden twee verschillende methoden toegepast: zandstralen en stoomcleanen. De chemische reinigingsmethode (milieu-onvriendelijk!) wordt nooit toegepast! Bij ernstig verontreinigde gevels kan het reinigen consequenties hebben voor het bestaande voegwerk, dat als gevolg van die verontreiniging eveneens wordt aangetast en afbrokkelt. Voegen is dan het automatisch gevolg van de toegepaste reinigingsmethode. Daarom vindt altijd eerst een grondig onderzoek plaats, gevolgd door een uitgebreid behandelingsadvies. Daarmee wordt voorkomen dat opdrachtgevers voor onaangename 'verrassingen' komen te staan.

Gevelreiniging kan op verschillende wijzen worden uitgevoerd, hieronder zijn deze methodes omschreven.

Methode 1

Zandstralen, reinigen door middel van nat stralen dit gebeurt met water en zand:

Het reinigen door middel van nat stralen biedt in veel gevallen de voorkeur. Het reinigen gebeurt onder een gedoseerde druk met water en fijn zand, waardoor men een perfect resultaat krijgt. Het is tevens een milieu vriendelijke methode.

Methode 2:

Gevelreiniging volgens de stoomclean methode:

Stoomcleanen is een voorzichtige methode om de gevel te reinigen, dit gebeurt met behulp van stoom en wordt vooral toegepast bij monumentale panden. Deze methode is dan ook niet zo effectief als het hierboven omschreven systeem? Vaak staat er in een werkomschrijving c.q. bestek het stoomcleanen voorgeschreven. Dit is een afdoende methode wanneer oppervlakkige vuil b.v. algen en mossen verwijderd moeten worden. Het verkeersvuil b.v. uitlaatgassen welke vaak diep in de ondergrond is getrokken blijven zitten. Doch bij monumentale gebouwen waarvan de oudheid niet verlogend mag worden biedt dit systeem wel een goede oplossing, daar deze gevels niet een nieuw uiterlijk behoeven.

gevelreiniging gevel reiniging

Gevelreiniging met chemicaliën

Gevelreinigen met chemicaliën is eigenlijk achterhaald daar dit een methode is welke bij ondeskundig gebruik en geen goede voorzorgsmaatregelen ons milieu ernstig kunnen aantasten. J.C. Albers B.V. is van deze methode geen voorstander en laat deze manier van reinigen dan ook graag aan anderen over.

Albers BV renovatie en voegwerken logo
Albers BV renovatie en voegwerken
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
Tekst - Second opinion blok

Second opinion?

Bekijk hier de mogelijkheden of neem direct contact op

Albers BV renovatie en voegwerken logo
Albers BV renovatie en voegwerken
Meer info
renovatie-voegwerk
renovatie-voegwerk
Tekst - Waarom Albers
Waarom Albers

Waarom kiezen voor Albers?

Albers.J.C. Albers is een gecertificeerd voegersbedrijf. De naam "Albers" is al sedert de oprichting in 1963 een begrip waar kwaliteit voorop staat. Het werkterrein is breed en bevat nieuwbouw- en renovatieprojecten in zowel de woningbouw als de utiliteitsbouw. De jarenlange ervaring en deskundigheid staan garant voor een perfecte invulling van de 'finishing touch'. Kwaliteitsvoegwerk immers bewijst zichzelf, toen, nu en in de toekomst.

Albers BV renovatie en voegwerken logo
Albers BV renovatie en voegwerken

Volg ons op Instagram

Copyright © 2023 Albers BV renovatie en voegwerken | Privacyverklaring | Cookies | Site-Index | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl | Z-IM